Gemakkelijk, met eenvoudige ingrediënten en vlug klaar, echt de moeite ! Heel lekker als het buiten guur en grijs is !
Benodigdheden
1 bokaal of blik rode bonen - 400g, kikkererwten en maïs telkens van ongeveer 200g, 1 ajuin, 2 teentjes knoflook, 1 gele paprika, 300g wortelen, 300g aardappelen, 700g gezeefde tomaten, 2 dl water, 2 dl kokosmelk, 1 kl garam masala, 1 tl kurkuma, 1 el komijnpoeder, 1 kl korianderpoeder, 1 el dulcevlokken (zeewier), 1tl currypoeder, wat chilivlokken, groentenbouillon en zout om verder op smaak te brengen, beetje olijfolie,
Bereidingswijze
De aardappelen en de wortelen in kleine blokjes snijden en garen. In een 2e kookpan, de gesnipperde ajuin aanfruiten in de olijfolie. Al de kruiden toevoegen en even meebakken. De tomaten en het water toevoegen, op een zacht vuurtje laten staan. Als de aardappelen en wortelen gaar zijn, doe je de tomatensaus er bij, evenals de gespoelde bonen, kikkererwten en maïs. Verwarm het geheel en doe er tenslotte de kokosmelk bij, breng verder op smaak met groentenbouillon of wat zout.
Smakelijk !
Je kan andere kruiden bijvoegen of kruiden weglaten, het zeewier is optioneel.
Ik denk dat rijst ook een mogelijheid is ipv aardappelen.
07 maart 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten