30 augustus 2011

Spinazie, linzen en quinoa

Verse spinazie gekregen van de buurvrouw en dan maar aan de slag. Het volgende receptje is snel klaar en presenteert leuk !

Benodigdheden
300g verse spinazie - gewassen en drooggeslingerd, 1 sjalot - gesnipperd, 2 tenen knoflook - klein gesneden, half rood pepertje - gesnipperd of gedroogde chilivlokken, 100g quinoa, 150g linzen, een beetje wakamevlokken (zeewier), enkele el olijfolie, geutje, sojasaus, bonenkruid, peper en zeezout naar smaak

Bereidingswijze
Kook de linzen beetgaar met het bonenkruid en de wakamevlokken. Kook de quinoa gaar. Verwarm in een kookpan de olie en fruit er in enkele minuten de sjalot, knoflook en het pepertje. Doe er de spinazie bij tot deze geslonken is en kruid met peper en zeezout naar smaak. Meng de linzen met de quinoa en breng op smaak met de sojasaus. Serveer de linzen-quinoamengeling op een bord en breng in het midden de groentenmengeling. (De wakamevlokken zijn optioneel).
Smakelijk !

Geen opmerkingen: