06 december 2010

Romige pompoensoep met komijn

Net zoals bij Amy lag hier ook nog een pompoen te wachten. Vandaag is ze aangesneden en ik heb er meteen een soepje van gemaakt. Laatst proefde ik bij een buur pompoensoep en deze had een lekker kruidig en pittig smaakje, dankzij de komijn. Dit heb ik vandaag geprobeerd en het is zeer wel bevonden !

Benodigdheden
1 ui, 1 kg pompoen, 1,5 l groentenbouillon, 75g rode linzen, 1/4 l ongezoete soja­melk, stukje kombu, 1 el gemalen komijn, beetje peper, 1 el za’atar, 1 kl kurkuma, beetje olijfolie, vers gesnipperde peterselie

Bereidingswijze
Ui snijden en aanfruiten samen met de kruiden in de olijfolie. De grof gesneden pompoen, bouillon, linzen en kombu toevoegen. Laten garen en mixen. Voor een romig effect de soja­melk toevoegen. Net voor het opdienen gesnipperde peterselie ondermengen.
Smakelijk !

1 opmerking:

Amy zei

Het was heel lekker Linda - dank je wel!