Hieronder een echt succesrecept dat ik verschillende keer heb gemaakt deze zomer met de lekkere courgetten van onze buurman. Je kan natuurlijk de chocolade druppels vervangen door rozijntjes, gehakte noten, - wees creatief!
1. Oven voorverwarmen op 170 graden. Muffin vorm invetten of gebruik muffinpapiertjes.
2. Meng in een grote kom :
- 200 g volkorenbloem
- 200 g witte bloem
- 1 kl zout
- 1 kl bakpoeder
- 1 kl bicarbonaat
- 3 kl kaneel of speculaaskruiden
3. Meng in een tweede kom :
- 100 ml olijfolie classico
- 150 g appelmousse (zonder stukjes)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 g sucanat of ongeraffineerde suiker
- 300 g geraspte courgette (met schil maar zonder pitjes)
4. Doe nu de natte ingrediënten geleidelijk bij de droge, tot alles juist gemengd is tot een homogeen deeg. Voeg 150 g chocoladedruppels (of iets anders zoals rozijnen) erbij.
5. Vormpjes tot 2/3 vullen en bak 17-20 minuten tot ze gaar zijn.
1 opmerking:
Hmm, dit staat vandaag op 't programma ! Bedankt voor de inspiratie
Een reactie posten