Mijn middelste zoon is hééél kieskeurig als het op eten aankomt. Het is zelden dat hij spontaan iets lekker vindt. Destemeer dat ik hééél gelukkig was gisteren toen ik dit nieuwe recept uitprobeerde en meteen een positieve reactie kreeg! De andere twee vonden het ook lekker, dit zal dus vaker op tafel komen!
100 g. quinoa, afgespoeld in een zeef
1 middelgrote wortel, fijngeraspt
1/2 kleine ajuin, fijngesneden
1 blik (400 g) witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
50 g. paneermeel
1/2 kl gedroogde oregano
1/2 kl gedroogde basilicum
1 el vers gehakte peterselie
peper en zout naar smaak
2 el bloem (evt. maisbloem of volkorenbloem) om de burgers in te wentelen
olijfolie classico om te bakken
Laat 160 ml water aan de kook komen in een klein steelpan, doe de quinoa erbij, laat het 12 à 14 minuten sudderen tot het gaar en redelijk droog is. Plet in een grote kom de bonen tot een smeuïge brij; doe alle ingredienten, inclusief de quinoa erbij en meng goed. Als het te nat is, mag je een beetje paneermeel toevoegen. Maak er burgers van en wentel in de bloem. Wat olie laten warm worden in een koekepan, bak de burgers ongeveer 6 à 8 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
Lekker met een grote salade, tzatziki, verse tomaten...mmm!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Er is quinoa en ook hier een kieskeurige eter in huis ;-) Ik ga het zeker eens uitproberen. Het ziet er eenvoudig uit en dan nog lekker, dat belooft !
Een reactie posten