Gierst is vrij neutraal met een iets nootachtige smaak, dit is een ingrediënt waar je veel kanten mee op kan. Het is bovendien een goede bron van magnesium, ijzer en vit B.
Benodigdheden voor 24 kleine burgers
250g gierst, 4 dl water, 1 kleine ui, 1 wortel, 3 teentjes knoflook, 6 okkernoten, 25g boekweitvlokken, 1 koffielepel instant wakame of een ander zeewier, olie, sojasaus
Bereidingswijze
Het uitje en de teentjes knoflook fijnsnipperen en aanfruiten in wat olie. De gierst en de fijngesneden wortel toevoegen. Kokend water erover gieten en gedurende 20 minuten laten garen. De noten kraken en grof snijden. De boekweitvlokken erdoor mengen evenals het zeewier en de noten. Op smaak brengen met de sojasaus. Eventjes laten afkoelen, bolletjes vormen en wat afplatten, bakken in wat olie.
Opdienen met allerlei rauwe en gestoofde groenten, lekker !
11 februari 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Mooi foto in een greenpan, zie ik! Leuk!
Een reactie posten