04 april 2011

Koude linzensalade

Ik was op zoek naar een eenvoudige koude linzensalade. Ik heb me laten insprireren door een recept op 't internet. Voedzaam, lekker, eenvoudig en fris ! (Het zeewier is optioneel.)

Benodigdheden
100g droge blonde linzen, 1 stukje wakame (zeewier), 75g taugé, 50g frisee sla, 50g zoute pinda's, 2 kleine zoetzure appelen + 2 el citroensap, gesnipperde bieslook
Dressing : 2 afgestreken el tahin of pindakaas, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 1 kl mascobado (oersuiker) of gewone suiker, 1 mespunt sambal oelek, snuifje zout, 4 el citroensap, circa 6 el appelsap

Bereidingswijze
Kook de linzen met de wakame. Maak ondertussen de dressing; fruit de knoflook in de olijfolie en voeg de ingrediënten van de dressing toe en meng. Breng eventueel extra op smaak met citroensap. Voeg nog wat appelsap toe als de dressing niet lopend genoeg is.
Snij de sla in reepjes, evenals de taugé. Haal de wakame uit de linzen en snij in kleine stukjes. Spoel de linzen en breng deze in een kom samen met de sla, taugé, pindanoten en appelpartjes. Meng alles onder elkaar en doe er citroensap bij. Serveer met de dressing en strooi er de bieslook over.
Smakelijk !

1 opmerking:

Kiek es Ier ! zei

O, wat lijkt me dit lekker!! Die hou ik erin hoor..Lekker bij een stukje brood en met een salade.