23 maart 2011

Maaltijdsoep met zoete aardappel, adukibonen, paprika en spinazie

Voedzaam, mooi en heel lekker - wat kan je nog meer van een soep verlangen? Deze scoort een 10 op 10 op alle vlakken!

Voor 4 grote porties, heb je nodig:
1 grote zoete aardappel, 500 ml groentenbouillon, 100 ml kokosmelk, 1-2 kl kerriepoeder, wat zwarte peper en een beetje zeezout,1 rode paprika in dobbelstenen gesneden, 250 g gekookte adukibonen (evt. uit blik en goed afgespoeld), 2 handenvol verse spinazie, grof gesneden

Zoete aardappel schillen en in grove stukken snijden. Samen met de bouillon aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot de aardappel zacht is. Kokosmelk en kruiden toevoegen en alles mixen. Daarna de paprika toevoegen en tien minuten laten pruttelen. De bonen toevoegen en alles volledig opwarmen. Op het einde voeg je de spinazie toe en heel eventjes laten slinken. Smakelijk!

Geen opmerkingen: