25 mei 2011

Wraps met rode bonen

Ik had nog wraps over van het weekend. Gisterenavond heb ik een snelklare veggieversie uitgeprobeerd. Dit is hier zeer goed onthaald en zeker voor herhaling vatbaar !

Benodigdheden
1 bokaal rode bonen, 1 bokaal maïs, 1 ajuin, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 koffielepels mosterd, 1 theelepel kurkuma, beetje zwarte peper, snufje kruidenzout, verse marjolein, bonenkruid, rozemarijn (indien je geen verse kruiden hebt kan je gedroogde kruiden gebruiken), evt. wat gemalen kaas, look-peterseliesausje

Bereidingswijze
De ajuin en knoflook snipperen, aanfruiten in de olie, de bonen, maïs en vers - gesnipperde kruiden toevoegen en opwarmen. Kruiden met kurkuma, zwarte peper en kruidenzout. Op smaak brengen met mosterd en tomatenketchup. Eventueel wat gemalen kaas ondermengen.
De wraps opwarmen, vullen met de bonenmengeling en opdienen met sla, waterkers, komkommer, tomaten, ... en vergeet het looksausje er niet bij te geven. Ik maak het sausje altijd met een deel yoghurt, dit is een stuk lichter. Smakelijk!

Geen opmerkingen: