06 januari 2011

Preitaart op een rijstbedje

Dit recept is gebaseerd op het boekje van de bio-planet, ik heb het naar eigen smaak toch wat veranderd. Het is bereid met eenvoudige ingrediënten en het is vlug klaar. In plaats van prei kan je ook broccoli, witloof, ... gebruiken. De haverroom kan je vervangen door sojaroom of gewone room. Je kan het opdienen als hoofdgerecht of als een voorgerechtje met een rauwkostsalade. De taart snijdt zeer gemakkelijk in stukken en ze blijven mooi heel.

Benodigdheden
150g volle basmatirijst, 4 stengels prei, 1 ajuin, 2 teentjes knoflook, 100 ml haverroom, 3 eieren, 60g gemalen emmentalerkaas, 1 eetlepel bloem, beetje olijfolie, stukje gember, 3 eetlepels gemalen peterselie, sesamzaadjes, cayennepeper, groentenbouillon, tamari, zwarte peper, beetje zout, kurkuma

Bereidingswijze
De rijst gaarkoken in de groentenbouillon. De ajuin en de knoflook fijnsnipperen en in de olie aanfruiten.
De prei grof snijden en de gember zeer fijn snijden, even laten garen.
De gemalen kaas, 1 ei, peterselie, 1 eetlepel bloem, cayennepeper, peper en kurkuma onder de gare rijst mengen, evenals de ajuin en knoflook. De rijst in een met bakpapier beklede vuurvaste schaal brengen.
De prei op smaak brengen met tamari en 2 eieren en haverroom toevoegen, eventueel bijkruiden. Het preimengsel op het rijstbedje brengen en royaal met sesamzaadjes overstrooien. Een half uurtje bakken op 175° C.

Warm opdienen en smullen !


2 opmerkingen:

Amy zei

Ik heb het recept vandaag gezien in het boekje van de Bioplanet en was ook van plan om het maken! Het ziet er goed uit!

Kiek es Ier ! zei

Ik heb hem samen met de pompoen cake gemaakt vandaag, hij was ietsie aan de droge kant maar wel heel lekker,ik had er een salade van gemengde sla bij.