15 januari 2011

Chili met Adukibonen, Linzen en Zoete Aardappelen

Zin in iets super makkelijk, lekker pittig en heel gezond? Kan je niet misgaan met een kom van deze lekker chili - en het is heel verwarmend voor een koude dag! Geniet!

Dit heb je nodig:
1 rode ajuin, gesnippered, 1 rode paprika, in stukjes, 4 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden, 2 kl chilipoeder, 1 el gemalen komijn, 1 el ongezoete kakaopoeder, 1/4 kl gemalen kaneel, 1 kl zeezout, 1/4 kl versgemalen zwarte peper, 1 el melasse of candico siroop, 2 blikken tomaten in stukken met hun sap (van 400 g.), 1 blik aduki*- of kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld, 200 g. gedroogde linzen.

Doe alle bovenvermelde ingredienten in een grote kookpot, samen met 500 ml water. Op een klein vuurtje, laat langzaam pruttelen voor ongeveer een uur, af en toe eens roeren. Opdienen met een toefje zure room, eventueel wat gesnipperde radijsjes of lenteuitjes en wat tortilla chips erbij. Smakelijk!

*Adukibonen vind je tegenwoordig bij Bio Planet in blik

Geen opmerkingen: