15 juli 2013

Spinazielasagne

Spinazielasagne is een topper hier in huis. Gisteren heb ik deze klassieker omgewerkt naar een vegetarische versie.
Ikzelf vind het lekkerder, ik ben bijzonder blij met het eenvoudige alternatief.

Benodigdheden
Spinazielaag : 3/4kg diepvriesspinazie, olijfolie, 1 potje haverroom of culinaire room, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, cayennepeper en zeezout
Auberginelaag : 2 aubergines, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, olijfolie,  kruiden : pilipili, look, paprika, koriander, peterselie, zeezout, Provençaalse kruiden
Kaaslaag : gemalen kaas
Lasagnevellen

Bereidingswijze
De spinazie ontdooien. Uien en knoflook snipperen en aanfruiten in de olijfolie. De spinazie en kruiden toevoegen, alles goed mengen en verder op smaak brengen - niet laten koken.
De rode uien en knoflook in een andere kookpan aanfruiten en de fijngesneden aubergine toevoegen samen met de kruiden, even laten garen.
In een vuurvaste schotel, achtereenvolgens een laag spinazie, dan een dunne laag aubergine, vervolgens een beetje gemalen kaas er over strooien en als laatste de lasagnevellen er overleggen, de lagen herhalen en eindigen met een dikkere laag gemalen kaas.
Overtrekken met aluminiumfolie en gedurende 45 minuten bakken in een oven van 175°C. Prikken met een vork om te zien of de lasagnevellen mals zijn.
Laat het smaken !

Geen opmerkingen: