14 juli 2013

Gevulde paprika met hartige couscous

Mooi voor het oog, heerlijk ruikend en bovenal lekker pittig van smaak. Het is vooral leuk om te experimenteren met ingrediënten, kleuren en kruiden.

Benodigdheden
4 rode paprika's, olijfolie, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 2 eetlepels wakamevlokken = zeewier (optioneel), 100g grof gemalen pistachenoten, 250g couscous, sojasaus, groentebouillon, lookpoeder, witte peper, korianderpoeder, zeezout, gedroogde peterselie, beetje gemalen kaas
Vlugklaar tomatensausje : blikje geconcentreerde tomatenpuree, water, zwarte peper, kurkuma, zeezout

Bereidingswijze
De paprika's overlangs doorsnijden en blancheren. Ondertussen de ajuin en de teentjes knoflook fijn snipperen en aanfruiten in de olijfolie. De courgette ook fijn snijden en bij het ajuin-knoflook mengsel brengen, evenals de wakamevlokken.  Ongeveer een halve liter water toevoegen en aan de kook brengen samen met de groentebouillon en de sojasaus. Van het vuur wegnemen en de couscous laten wellen. Als de couscous gaar is, de noten en de kruiden toevoegende totdat het lekker pittig smaakt. Het tomatensausje bereiden : doe het blikje in een kookpan samen met water, laat even doorwarmen en breng op smaak. De paprika's in een vuurvaste schotel brengen en vullen, het tomatensausje erover gieten en afwerken met wat gemalen kaas. Overtrekken met aluminiumfolie en gedurende een 30-tal minuten laten garen in een oven op 175°C.

Dit heb ik gisteren opgediend met gebakken bloemkool en ijsbergsla. De gebakken bloemkool zet ik eerdaags ook nog eens op de blog - bijzonder mooi ogend met de het kleurenpallet dat eraan toegevoegd wordt.
Smakelijk !

Geen opmerkingen: