14 mei 2013

Macaroni met "Kaassaus" (Vegan)

Macaroni met kaassaus - een van mijn lievelingsgerechten als kind.  Maar niet zo simpel om een volledig plaantaardige versie van te maken.  Na veel zoeken en veel recepten uitproberen, heb ik eindelijk eens een echt goed recept voor gevonden.  Zonder teveel rare of niet zo gezonde ingredienten.  En met die lekkere smaak van vroeger...mmmm!   Hieronder vind je mijn versie met een paar kleine aanpassingen (en in het nederlands vertaald ook - da's gemakkelijk)!
Photo: VegNews Magazine

Nog een pluspunt - mijn drie tieners vonden het ook heel lekker.  Dit moet je echt eens proberen!

60 g cashewnoten
500 g macaroni
320 g geschilde aardappelen, in grove blokjes
70 g geschilde wortel, in kleine blokjes
75 g ajuin, fijngesneden
500 ml water
100 g plantaardig margarine
1/2 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 kl Dijonmosterd
2 el citroensap
4 kl zeezout
1/2 kl zwarte peper
een snuifje cayennepeper
paneermeel en paprikapoeder om erbovenop te strooien

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Doe de cashewnoten in een klein kommetje, doe genoeg water bij zodat ze eronder zitten en laat ze weken terwijl je de rest van het recept afwerkt.
In een grote kookpot met ruim water, kook de macaroni al dente gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Uitlekken en in een grote ovenschaal doen.
Intussen doe je de aardappelen, wortelen, en ajuin in een gewone kookpot samen met 500 ml water en breng ze aan de kook.  Laat ze pruttelen totdat de groenten heel zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
Neem je kookpot van het vuur af (het water niet afgieten!).  Doe de uitgelekte cashewnoten, de margarine, knoflook, mosterd, citroensap, zout, peper en cayenne erbij.  Alles mixen met de stafmixer tot een smeuige massa (je zult zien, het word een dikke, kaasachtige saus).
Giet de saus over de macaroni en meng goed.  Strooi wat paneermeel en paprikapoeder erop en laat 30 minuten bakken, totdat het gekorst en goudbruin wordt.

Met dank aan VegNews Magazine voor de inspiratie!


Geen opmerkingen: