20 maart 2013

Appelcake

Namiddag heb ik brood gebakken, de oven is dan nog warm voor een extraatje vandaar ... . Eén van de naaivriendinnen was op zoek naar een cake zonder suiker, dit motiveert om te experimenteren.
In de appelcake is er ook zeer weinig boter gebruikt. Het heeft niet de consistentie van een klassieke cake. Mijn dochter zei zopas, 'mama eerst proeven en dan pas op de blog'. Bij deze is hij lekker bevonden. De cake is niet zo luchtig, het heeft een vastere structuur en vult goed.

Ingrediënten
50g boter- geklaarde, 100g geweekte pruimen, 1 kleine banaan, 10 druppels stevia, 65g maïsmoutsiroop, 150g silken tofu of yoghurt, 300g bloem, 1 pakje bakpoeder, 1 koffielepel kaneelpoeder, 1 eetlepel kokosrasp, 2 eieren, 1 pakje bakpoeder, 2 appelen-in kleine stukjes

Bereidingswijze
De pruimen en banaan fijn mixen. De boter mals roeren samen met de eidooiers, kokosrasp, silken-tofu, maïsmoutsiroop, stevia en kaneelpoeder. Voeg er ook de pruimenmix aan toe. Hef er de bloem en bakpoeder onder en de appelen, schep als laatste het stijfgeklopte eiwit eronder. Breng in een beboterde bakvorm en bak op 175°C gedurende een 40-tal minuten. Prik er in om te kijken of de cake droog is.
Veel bakplezier !

2 opmerkingen:

Nadja Desmet zei

Dag Linda, we zijn blij je experiment met stevia te lezen op je blog! Op zondag delen wij een receptje met stevia op onze facebookpagina. Graag wilden we komende zondag jouw receptje posten, is dit goed voor jou aub? Dank u! Groeten Nadja www.steviagids.be en https://www.facebook.com/Steviagids.be

Amy zei

Dag Nadia,Voor mij is het OK.

Veel succes ermee !Vriendelijke groeten, Linda