02 september 2013

Aardappelsalade met Kappertjes

Ik had zin in iets met kappertjes gisteren, iets dat lekker zou zijn samen met de verse prinsessenboontjes en sla die ik van mijn schoonmoeder gekregen heb.  Inspiratie gevonden in de dikke vegetarische kookboek van Mark Bittman met dit aardappelsalade...mmmm!

Benodigheden: 800 g. aardappelen, geschild en in dikke sneden, 2 el fijngesneden ajuin, 2 el kappertjes (uitgelekt en evt. grof gehakt), 4 el olijfolie extra vierge, 2 el witte wijnazijn, 1 kl Dijonmosterd, peper en zout naar smaak, wat verse tijmbladjes onmte strooien

Doe de aardappelpartjes onder water in een kookpot en koken tot bijtgaar (maar niet te zacht!) - in ongeveer 9 minuten.    Terwijl de aardappelen koken maak je in een kleine kom een vinaigrette met de olijfolie, witte wijnazijn, en mosterd door alles door mekaar goed te roeren; afkruiden met peper en zout.

Aardappelen uitgieten en spoelen met wat koud water om wat af te koelen.  In een slakom, meng de aardappelen met de ajuin, kappertjes en tenslotte de vinaigrette.  Bijkruiden als nodig en de tijmbladjes erbovenop strooien.

Heel simpel maar heel lekker bijgerecht!

Geen opmerkingen: