17 januari 2013

Kikkererwten-bonensoep

Vorige week had ik het geluk om mee te kunnen genieten van een nieuwjaarsreceptie - toen kon het nog net buiten - en dit met een overheerlijke winter- maaltijdsoep. Ik kan het jullie warm aanbevelen ! Ikzelf pas het recept altijd een beetje aan.
Je kan zelf ook spelen met de hoeveelheden, vb kikkererwten en bonen vermeerderen om een steverigere soep te bekomen. De wakame - zeewier - is uiteraard optioneel. Je kan ook kikkererwten en bonen kopen in blik of bokaal.

3 uien, 3 grote teentjes knoflook, 1 witte selder, 7 dl tomaten pasata of blokjes tomaat in bokaal of blik, 300g gedroogde kikkererwten, 200g gedroogde witte bo­nen, 3 l groentebouillon, 3 el komijnzaad, rasp van 1 bio citroen, 1 koriander­plantje, een klein beetje citroensap, olijfolie, 1 hand instant wakame

De kikkererwten en bonen een nacht weken in voldoende water. De uien, knoflook en selder zeer fijn snijden en aanfruiten in olijfolie samen met het komijnzaad. Voeg vervolgens de kikkererwten en bonen toe, evenals de groentebouillon, tomaten en de  wakame. Laat het geheel voldoende garen. Werk af met gesnipperde koriander, de citroenrasp en een heel klein beetje citroensap.

Geen opmerkingen: