06 oktober 2011

Linzen-rijstschotel

Lekkerrrr... vanavond aten wij een eenvoudige, pittige schotel. Vlug klaar en met ingrediënten die voorradig waren. Het is door iedereen meer dan goed onthaald, deze schotel scoort en komt zeker in mijn persoonlijk receptenboekje ! Kruiden kan je aanpassen aan je eigen voorkeur, experimenteer gerust, zo bekom je weer iets verrassend anders.

Benodigdheden
200g blonde linzen, 200g volwaardige rijst (thai), 2 uien, 2 teentjes knoflook, chinese kool, een beetje arame (zeewier-optioneel), 1 takje bonenkruid, 1 cm gember, 1kl korianderpoeder, 1 tl komijnzaadjes, 1/2 tl gedroogde pili-pilivlokken, 1/2 tl zwarte peper, 1/2 tl kurkumapoeder, groentenbouillon en sojasaus naar smaak, olijfolie.

Bereidingswijze
Snipper de uien, knoflook en gember zeer fijn, fruit aan in de olijfolie, voeg al de kruiden toe, behalve de sojasaus. Spoel de linzen en de rijst en breng bij het uienmengsel. Voeg water toe zodat alles net onder staat, laat gedurende een 20 minuten garen op een zacht vuurtje. Snijd ondertussen de harde stukken van de chinese kool fijn en voeg deze de Laatste 10 minuten toe aan het mengsel. Breng verder op smaak met sojasaus.

De zachte stukken van de chinese kool heb ik fijn gesneden en apart opgediend bij de linzen-rijstschotel. Hierbij nog een kruidige yoghurtsaus en het geheel was meer dan af. Het overschotje van geraspte wortelen was er ook zeer goed bij.
Laat het smaken !

Geen opmerkingen: