06 februari 2011

Eenpansgerecht met Gierst, Adukibonen en Warmoes

Dit recept vond ik op de blog van een veganistische langeafstandsloper, No Meat Athlete. Daar vind je dikwijls interessante voedingstips. En ik ben altijd benieuwd naar recepten in een pan die zo gemakkelijk en gezond lijken. Het was het proberen waard - heel lekker!

Benodigheden voor 4-6 personen:
200 g. gierst, afgespoeld en uitgelekt, 500 ml groentebouillon, 1/2 ajuin, in schijfjes gesneden, 2 wortelen, in schijfjes gesneden, 240 g gekookte adukibonen, een busseltje warmoes (snijbiet), in grove stukken gesneden, 1 kl olijfolie extra vierge, 2 kl umesu (azijn van umeboshi pruimen) of appelazijn, 30 g geroosterde pompoenpitten

In een grote kookpot op een matige vuur, roosteer even de gierst tot de korreltjes wat droog worden. Giet de bouillon erbij, eventjes roeren en dan leg je bovenop, in laagjes, de ui, wortelen, bonen, en warmoes. Niet roeren! Deksel op de pan en 20 minuten laten pruttelen.

Van het vuur af, meng je voorzichtig de olie en azijn erdoor, eventueel wat peper en zout naar smaak toevoegen, en dan garnieren met de pompoenpitten.

Met een fris slaatje erbij is dit een evenwichtige en gezonde wintermaaltijd!

Geen opmerkingen: